
În perioada studiilor urmate în ţară, apoi în Polonia la Academia de Muzică Karol Lipinski dirijorul Constantin Grigore a beneficiat de îndrumarea unor maeştri recunoscuţi ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati sau dirijorul polonez Marek Pijarowski. A participat la diverse cursuri de dirijat, precum Malaga Philharmonic Masterclass (Malaga 2017 – prof. Manuel Hernandez Silva), Weimar Meisterkurse (Weimar 2016 – prof. Nicolas Pasquet), International Masterclass for Orchestral Conducting and Phenomenology of Music (Craiova 2012 – prof. Konrad von Abel), Wiener Meisterkurse (Viena 2008 – prof. Salvador Mas Conde), The Roads of Romanticism (Varșovia 2006).
Constantin Grigore se perfecționează printr-un stagiu de asistență la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin (2011) sub îndrumarea maestrului Marek Janowski și ulterior (2012) la Bayrische Rundfunk și Münchner Philharmoniker, unde participă la repetițiile și concertele susținute de Mariss Jansons, Bernard Haitink, Alain Gilbert, Paavo Järvi, Lawrence Foster sau Vasily Petrenko, în paralel participând şi la cursurile de fenomenologie susținute de Konrad von Abel.
A susținut concerte la pupitrul unor orchestre importante, atât din țară (Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra Română de Tineret, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Națională Radio, Filarmonica de Stat Moldova din Iași, Filarmonica de Stat Banatul din Timișoara, Filarmonica de Stat Oltenia din Craiova, Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești, Filarmonica de Stat din Piteşti, Filarmonica de Stat din Sibiu, Filarmonica de Stat din Oradea, Orchestra Teatrului Nae Leonard din Galaţi, Orchestra Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski) cât şi de peste hotare (Portugalia - Orchestra Simfonică din Coimbra și ESMAE Orchestra din Porto, Spania – Orchestra Filarmonicii din Malaga, Polonia – Orchestra de Cameră R-20 din Wroclaw, Filarmonica din Kielce, Filarmonica din Rzeszow, Filarmonica din Zabrze, Filarmonica din Lublin, Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova sau Filarmonica Națională Serghei Lunchevici din Chișinău).
În 2009 s-a aflat la pupitrul Bucharest Symphonic Pops, în concertul extraordinar susținut de Al Bano și Montserrat Caballe în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în 2013 este ales dirijorul Evolution Orchestra în turneul susținut de Steve Vai în Rusia, Polonia, Italia, Spania și România, iar în anul 2014 susține un turneu de concerte în Coreea de Sud, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii Oltenia.
Din 2009 este invitat să susțină concerte la fiecare ediție a Festivalului Internațional George Enescu.
De asemenea, este unul din membrii fondatori și dirijorul orchestrei “Camerata Regală”, cu care a susținut numeroase concerte în România, dar și în Albania, Republica Moldova, Austria, Germania și Belgia. La invitația Institutul Cultural Român, susține în ianuarie 2016 un concert la pupitrul Cameratei Regale, în Mozart Saal din Konzerthaus Viena, în iunie 2018, la pupitrul aceleași orchestre, un concert la Bruxelles, iar în 2019 cu ocazia Zile Naționale a României, un concert în Sala Mare a Filarmonicii Regale din Liege.
În anul 2017 a fost invitat la pupitrul Filarmonicii Regale din Liege, unde a susținut o serie de 7 concerte în Liege (Sala Filarmonicii), Bruxelles (Bozar), Ath, Ottignes și Namur.
A colaborat cu soliști de renume ai scenei muzicale precum Shlomo Mintz, Alexandra Conunova, Jonathan Tetelman, Gabriel Croitoru, Nicolae Licareț, Florin Croitoru, Rebekka Hartmann, Daniel Podlovschi, Aura Twarowska, Teodor Ilincăi, Irina Iordachescu, Sergi Gimenez Carreras, Katarzyna Dondalska, Celia Costea, Ruxandra Donose, Ioana Cristina Goicea, Josu de Solaun, Adela Liculescu, Raluca Ouatu, Zlatomir Fung, Laura Nicorescu, Wictor Kociuban, Alessandro Safina sau Corul Național de Cameră Madrigal Marin Constantin.
În prezent, Constantin Grigore este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian din București.