Filarmonica de Stat Sibiu este o prezență constantă la Festivalul Enescu, fiind implicată în ultimele cinci ediții consecutive. În 2017, orchestra sibiană a interpretat Simfonia concertantă pentru violoncel și orchestră op. 8, de George Enescu, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, alături de solistul Zlatomir Fung, la Sibiu, apoi Dănceanu, Mozart și Dvořák în Piața Festivalului George Enescu, sub conducerea dirijorului Cristian Lupeș, cu pianistul Antonio di Cristofano. În următoarea ediție, tot cu maestrul Lupeș la pupitrul dirijoral, a strălucit cu muzica secolului XXI la Sibiu și București. Împreună cu dirijorul Tito Ceccherini și solista Carolin Widmann, Filarmonica Sibiu a participat și la ediția a XXV-a a festivalului, în 2021, marcând totodată 100 de ani de la primul concert al lui Enescu la Sibiu. În 2023, Filarmonica Sibiu s-a bucurat de succes în Stagiunea orchestrelor românești, cu Ioana Cristina Goicea solistă și dirijorul american Roderick Cox.

Ca instituţie profesionistă de spectacole şi concerte, Filarmonica de Stat Sibiu a luat fiinţă la 1 ianuarie 1949. De-a lungul timpului, Filarmonica a prezentat mii de concerte simfonice şi de operă, asimilând un vast repertoriu, de la lucrări-pilon ale simfonismului mondial, muzică barocă, muzică de operă și operetă, la repertoriu dedicat copiilor și tinerilor sau programe fusion în care simfonicul se întâlnește cu rock-ul alternativ, cu jazz-ul și cu noile tendințe în muzica electronică.

În 2024, Filarmonica Sibiu a organizat 213 evenimente, din care 50 de concerte simfonice, înregistrând peste 30.000 de spectatori.

Filarmonica de Stat Sibiu a fost distinsă, în anul 2022, cu Premiul de excelență al Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România pentru Festivalul Minunata Muzică Nouă, în 2021, cu Ordinul Național „Meritul Cultural” în grad de Comandor conferit de președintele Klaus Iohannis, iar în 2020 cu Premiul pentru muzică din cadrul „Premiilor Radio România Cultural”. 

 

 

Concerte la care participă artistul