Mari orchestre ale lumii

  Serie de concerte

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș pe unele dintre cele mai mari scene internaționale, de la New York, la Viena sau Paris. Atât orchestre europene, cât și orchestre americane de renume vin pe scena Sălii Palatului din București, în desfășurări de forță impresionante – peste o sută de muzicieni. Este, de asemenea, seria care aduce publicului cele mai noi interpretări ale compozițiilor lui George Enescu în versiunea celor mai cunoscute orchestre ale lumii. Doar la marile festivaluri precum cele de la Lucerna și Salzburg mai puteți întâlni așa o densitate de nume mari într-un timp atât de scurt.

  Recitaluri și concerte camerale

  Serie de concerte

  Reunește cele mai importante recitaluri și concerte camerale care au loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, pe scena Ateneului Român din București. Mari soliști internaționali vin în premieră sau revin în Festival în cadrul acestei serii: de la Anne-Sophie Mutter, Elisabeth Leonskaja, Murray Perahia, Maria João Pires sau David Garrett. Un regal cu artiști de top la nivel internațional într-una dintre cele mai frumoase săli de concerte din România.

  Concertele de la miezul nopții

  Serie de concerte

  Una dintre cele mai îndrăgite serii de concerte din cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”, “Concertele de la miezul nopții” reuneşte orchestre camerale de talie mondială la Ateneul Român. Orchestre de Chambre de Paris, sub bagheta lui Sir Roger Norrington şi Academy of Ancient Music, alături de Richard Egarr sunt doar două dintre prezenţele de seamă din cadrul acestei serii. Calitatea artiştilor, tentanta culoare nocturnă a acestei serii de concerte şi farmecul de toamnă al oraşului fac din Bucureşti o capitală europeană a muzicii bune.

  Muzica secolului XXI

  Serie de concerte

  Publicul larg se va putea bucura în premieră, în cadrul Festivalului Enescu 2017 de zece zile de concerte în seria Muzica Secolului 21, într-un concept nou, care va aduce pe scena Sălii Radio unele dintre cele mai importante creații contemporane în interpretări inedite.

  Forumul Internațional al Compozitorilor

  Serie de concerte

  Forumul Internațional al Compozitorilor își propune să deschidă noi perspective în direcția universului muzical contemporan în cadrul Festivalului care poartă numele celui mai important compozitor român – George Enescu.
  Personalități importante precumMagnus Lindberg, Sir James MacMillan, Tim Benjamin, Graham Fitkin, Detlef Glanert, Vladimir Cosma, Thomas Larcher, și Rodion Shchedrin , printre alții, vor împărtăși crezul muzical și experiențele lor în cadrul a 6 evenimente majore (Ars Poetica, dezbateri, conferințe, mese rotunde) concentrate pe subiecte care vizează limbajul muzical contemporan și interconectivitatea cu viața de zi cu zi a societății.

  Forumul Internațional al Compozitorilor va avea loc între 3 și 24 septembrie. Participarea la evenimentele din cadrul Forumului se va face exclusiv pe baza înregistrării în prealabil.

  Piaţa Festivalului

  Serie de concerte

  Un program variat, prezentat de Primăria Capitalei prin ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului București, în Piața George Enescu. Accesul la evenimentele din Piața Festivalului este gratuit. Programul detaliat va fi anunțat în curând.

  Concerte în ţară

  Serie de concerte

  În total, în țară vor avea loc 12 concerte în cadrul ediției 2017 a Festivalului, în orașe precum Iași, Brașov, Cluj, Timișoara, Bacău, Ploiești și Sibiu.

  Alte evenimente

  Serie de concerte

Eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

Presedintele Romaniei