Ministerul Culturii și Identității Naționale începe demersurile pentru înființarea Centrului Cultural „Sala Palatului”

Autor: Enescu Festival

Ordonanața de urgență nr. 109/2017, privind înființarea Centrului Cultural „Sala Palatului”, precum și stabilirea unor măsuri care să asigure funcționarea acestuia, a fost publicată pe 27 decembrie 2017 în Monitorul Oficial. Prin intermediul său, Ministerul Culturii și Identității Naționale anunță că a demarat acțiunile pentru consolidarea, restaurarea și modernizarea Sălii Palatului, care urmează să devină centrul de referință al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”.

Reabilitarea și modernizarea Sălii Palatului înseamnă, mai întâi de toate, crearea unui spațiu corespunzător standardelor internaționale, atât din punct de vedere al capacității și siguranței spectatorilor, cât și al dotărilor tehnice, astfel încât publicul să beneficieze de cele mai bune condiții, în acord cu nivelul calității actului artistic.

Revitalizarea Sălii Palatului, în scopul amenajării unei săli de concerte multifuncţionale, reduce semnificativ costurile financiare şi de timp, comparativ cu ridicarea unei construcţii noi în centrul capitalei.

Pentru respectarea angajamentului Guvernului, precum și a termenului agreat de partea română în relația cu finațatorul extern pentru aprobarea împrumutului (martie 2018), este necesară adoptarea actului normativ OUG nr. 109/2017, care va facilita accesarea fondurilor externe în timp util, prin realizarea formalităților necesare pentru transmiterea cererii de împrumut către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în cursul lunii ianuarie 2018.

Mai multe informații despre OUG nr. 109/2017 puteți găsi aici.