Stefan Tarara

Stefan Tarara s-a născut în anul 1986 la Heidelberg, într-o familie de muzicieni, şi a debutat pe scenă la vârsta de 4 ani. La frageda vârstă de 10 ani, apăruse deja ca solist în Concertul pentru vioară nr. 2 de Henryk Wieniawski. În iulie 2007, a fost primit cu entuziasm furtunos la debutul său din… Citeşte mai mult »

Stefan Tarara s-a născut în anul 1986 la Heidelberg, într-o familie de muzicieni, şi a debutat pe scenă la vârsta de 4 ani. La frageda vârstă de 10 ani, apăruse deja ca solist în Concertul pentru vioară nr. 2 de Henryk Wieniawski.

În iulie 2007, a fost primit cu entuziasm furtunos la debutul său din China, într-un concert cu casa închisă de la Beijing Concert Hall, împreună cu China National Symphony Orchestra sub bagheta dirijorului principal En Shao. A fost cel mai tânăr solist care a apărut vreodată cu această orchestră şi a interpretat Concertul pentru vioară op. 61 în Re Major de Ludwig van Beethoven.

Stefan Tarara a fost primit cu entuziasm mediatic la Festivalul din Salzburg în 2005, la Festivalul de Muzică Schleswig-Holstein, la Festivalul Internaţional The Next Generation II, la festivalul de muzică contemporană Music Festival Salzburg 2005, la Dilsberger Festival, la festivalul de muzică Heidelberg Spring, la deschiderea EXPO 2000 din Hanovra, a fost invitat la European Youth Festival of the Arts din Paris, la concertul live pentru a aniversa 70 de ani de existenţă ai Orchestrei Radio Bucureşti, la deschiderea stagiunii de concerte 2001-2002 din Wałbrzych (Polonia), la Wrocław, Katowice, Kraków, Weimar, Madrid, Lisabona, Paris (Salle Pleyel şi Salle Gaveau), Mannheim (sălile Rose Garden, Stamitz şi Mozart), Berlin Philharmonic Hall şi foarte adesea la Biserica Maicii Domnului din Dresda.

A câştigat locul 1 la Concursul internaţional “George Enescu”, ediţia 2014.


Evenimente cu Stefan Tarara: