Paul Gay

Bas-baritonul Paul Gay a colaborat cu dirijori ca Ivan Fischer, William Christie, Maurizio Benini, Semyon Bychkov, Evelino Pido, Emmanuelle Haïm, Carlo Rizzi, Paolo Carignani şi a cântat în producţii regizate de Willy Decker, Luc Bondy, Peter Stein, Richard Jones, Jean Marie Villegier, Peter Mussbach, Achim Freyer. Printre proiectele majore care se află în pregătire, menţionăm… Citeşte mai mult »

Bas-baritonul Paul Gay a colaborat cu dirijori ca Ivan Fischer, William Christie, Maurizio Benini, Semyon Bychkov, Evelino Pido, Emmanuelle Haïm, Carlo Rizzi, Paolo Carignani şi a cântat în producţii regizate de Willy Decker, Luc Bondy, Peter Stein, Richard Jones, Jean Marie Villegier, Peter Mussbach, Achim Freyer.

Printre proiectele majore care se află în pregătire, menţionăm rolul lui Laurent din Roméo et Juliette de Berlioz, în Amsterdam, Colline din La Boheme în Barcelona, Golaud din opera Pelléas et Mélisande în Oslo.

În 2014-15, l-a interpretat pe Don Inigo în L’Heure Espagnole , Le Fauteuil şi L’Arbre din l’Enfant et les Sortilèges  în Japonia, , Capellio din I Capuleti e i Montecchi în Paris, Bluebeard în opera lui Bartok, în Bordeaux,  Golaud din Pelléas et Mélisande, Don Diègue din Le Cid în Paris, Filippo din Don Carlo la Gars Festival.

În 2012-13 a interpretat rolul lui Golaud din Pelléas et Mélisande, Alfonso din Lucrezia Borgia în Brusseles, Achillas din Giulio Cesare în Paris.

În 2011-12, a fost  Don Esteban în Der Zwerg şi Le Fauteuil, L’Arbre în L’Enfant et les Sortilèges în Munich; Le Marquis în Dialogues des Carmélites, în Avignon; St. François în St. François d’Assise în Munich, Mephisto în Faust de Gounod în Paris; Le Comte des Grieux  în Manon, Paris; Nick Shadow în The Rake’s Progress în Saint-Etienne; Lorenzo în I Capuleti e i Montecchi în Munich; Don Inigo în L’Heure Espagnole , şi Le Fauteui, L’Arbre în l’Enfant et les Sortilèges la Glyndebourne Festival Golaud în Pelléas et Mélisande în Frankfurt.

În ianuarie 2010 a avut debutul la Toronto, interpretând rolul lui Escamillo, după care l-a cântat pe Flint în Billy Budd în Paris, Requiem-ul de Verdi în Tours, Harasta în The Cunning Little Vixen în Paris, Yvonne, Princesse de Bourgogne în Bruxelles, Poquelin în L’ Ecole des Femmes de R. Liebermann în Bordeaux.

În ianuarie 2009, a interpretat rolul Le Roi în premiera mondială a operei  Yvonne, Princesse de Bourgogne, de Philippe Boesmans în Paris apoi în Viena. A fost Tierbändiger şi Athlet în Lulu, în Lyon, apoi Paulus în Saint Paul Oratorio, de Mendelssohn, în Bard (SUA). În septembrie a fost în Madrid pentru rolul din Lulu, Tierbändiger şi Athlete, după care l-a interpretat pe Enrico VIII din Anna Bolena în Frankfurt.

În 2008, a cântat ca Frère Laurent în Romeo et Juliette în Toulon, Mephisto în Faust de Gounod în Bordeaux, Theseus în A Midsummer Night’s Dream în Nice, Harasta în La petite renarde şi Don Fernando în Fidelio la Opéra de Paris.

După ce şi-a finalizat studiile la Conservatorul din Paris cu distincţia Premier Prix , Paul Gay şi-a continuat educaţia muzicală la Cologne în clasa profesorului Kurt Moll. A fost castigator al mai multor competiţii internaţionale, şi membru al ansamblului de operă al Operei din Osnabrück în 1997. Aici a interpretat rolurile  Colline, La Bohème, Kecal în Die Verkaufte Braut, Walter în Luisa Miller, rolul titular din  Don Quichotte, si Dr Kolenaty în L’affaire Makropoulos.


Evenimente cu Paul Gay: