Boris Brovtsyn

Boris Brovtsyn s-a autodefinit ca unul dintre cei mai profunzi și versatili muzicieni ai generației sale. El este în continuă ascensiune în întreaga lume ca solist și muzician de cameră. Repertoriul său cuprinde peste 50 de concerte de vioară și sute de lucrări de cameră, dintre care unele au avut deja premiera. Este invitat frecvent la… Citeşte mai mult »

Boris Brovtsyn s-a autodefinit ca unul dintre cei mai profunzi și versatili muzicieni ai generației sale. El este în continuă ascensiune în întreaga lume ca solist și muzician de cameră. Repertoriul său cuprinde peste 50 de concerte de vioară și sute de lucrări de cameră, dintre care unele au avut deja premiera. Este invitat frecvent la seriile de muzică de cameră „Les Grands Interprètes” de la Geneva și Spectrum Concerts Berlin, unde a evoluat în fiecare sezon începând cu anul 2008.

Familia sa a avut patru generații de muzicieni, iar Boris a început să cânte la vioară sub îndrumarea bunicului său, student al lui Lev Tzeitlin și Abram Yampolsky. După ce a absolvit Conservatorul Ceaikovski din Moscova, unde a studiat cu Maya Glezarova, Boris a debutat în Marea Britanie cu Filarmonica BBC condusă de Rumon Gamba și s-a mutat de curând la Londra. A absolvit studiile cu David Takeno la Școala de Muzică și Dramă din Guildhall, fiind autodidact din 2010. În plus, îşi exercită profesoratul la GSMD, conduce o clasă la Colegiul de Muzică Trinity din Greenwich și a susţinut cursuri masterclass în întreaga lume, inclusiv în Coreea de Sud, Thailanda şi Brazilia.

A interpretat alături de Sir Neville Marriner, Neemi Jarvi, Marek Janowski, Vassili Sinaisky, Jan Pascal Tortelier, Gerd Albrecht, Alexander Vedernikov, Michael Sanderling, Arvo Volmer și Antony Wit.  Cu Orchestra Suisse Romande, Filarmonica din Varșovia, Orchestra Națională Rusă, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Simfonia São Paulo, Academia Sf. Martin in the Fields, Orchestra Simfonică BBC, Filarmonica BBC și Orchestra Simfonică Scoţiană BBC.

Un muzician de cameră avid, Boris a colaborat cu Janine Jansen, Gidon Kremer, Misha Maisky, Itamar Golan, Julian Rachlin, Gary Hoffman, Maxim Rysanov, Daishin Kashimoto, Martin Fröst, Nelson Goerner and Denis Matsuev şi la festivaluri precum Verbier, Edinburgh, Salzburg, Stavanger, Campos do Jordao, Annecy, Utrecht, Jerusalem, Okhrid Summer, Moscow’s December Nights, Progetto Martha Argerich în Lugano, White Nights în Saint Petersburg şi Festivalul Enescu în Bucureşti

Boris Brovtsyn apare pe numeroase CD-uri cu etichete Decca, BIS, Onyx și Naxos. Înregistrarea interpretării lui Schubert și a lucrărilor de cameră ale lui Schoenberg împreună cu Janine Jansen a câștigat premiul ECHO Klassik. Cvintetul de clarinet Brahms în colaborare cu Martin Fröst a fost nominalizat la premiul Gramophone. Un disc All-Schulhoff marca Naxos a fost lansat în toamna trecută, iar CD-ul său cu sonate de vioară solo ale lui Ysaye va fi lansat în viitorul apropiat.


Evenimente cu Boris Brovtsyn: