Artiști

Horia Andreescu

Dirijor

marți, 5 septembrie 20:00, Sala Mare a Palatului

Născut în Braşov (România), a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia dirijat. A urmat apoi cursuri de măiestrie la Viena (cu Swarowsky şi Östereicher), la Trier şi München (cu Celibidache).

Remus Azoiței

Vioară

joi, 14 septembrie 22:30, Ateneul Român

Numit de către revista britanică The Strad ca „un virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul său natal, Galaţi.

Jiří Bělohlávek

Dirijor

joi, 14 septembrie 22:30, Ateneul Român

Renumitul dirijor ceh Jiří Bělohlávek a fost numit director muzical şi artistic al Filarmonicii Cehe în 2012, ca urmare a unui directorat de succes în conducerea BBC Symphony Orchestra, unde acum ocupă funcţia de dirijor laureat.

Boris Berezovski

Pian

vineri, 15 septembrie 16:30, Ateneul Român

Născut la Moscova, Boris Berezovski a studiat la Conservatorul din Moscova cu Eliso Virsaladze şi în particular cu Alexander Satz. Ca urmare a debutului său de la Londra la Wigmore Hall în 1988, The Times l-a descris ca fiind un artist deosebit de promiţător, de o virtuozitate incredibilă şi putere formidabilă. Doi ani mai târziu, în 1990 ,el a câştigat Medalia de Aur la Concursul Internaţional Ceaikovski din Moscova.

Fabio Biondi

Vioară

sâmbătă, 2 septembrie 22:30, Ateneul Român

Născut la Palermo, Fabio Biondi și-a început cariera internațională la vârsta de 12 ani, cu un concert solo (împreună cu Orchestra Simfonică RAI). La 16 ani a fost invitat la Musikverein în Viena să dirijeze concertele pentru vioară ale lui. De atunci, a concertat alături de ansambluri specializate în concerte de muzică barocă, cu tehnici… Citeşte mai mult »

Luiza Borac

Pian

sâmbătă, 23 septembrie 13:00, Sala Radio

„Pasiune, sensibilitate și tehnică formidabilă sunt cuvintele care descriu performanţa Luizei Borac.” (BBC Music Awards) În 2007 pianistei Luiza Borac i s-a acordat premiul BBC, așa numitul „Oscar” al CD-urilor în Marea Britanie, pentru cea mai bună înregistrare instrumentală CD a anului. Înregistrarea unui dublu CD care întregește integrala lucrărilor pentru pian de George Enescu… Citeşte mai mult »

Frank Braley

Pian

luni, 11 septembrie 17:00, Ateneul Român

„Există tineri pianiști care interpretează inteligent şi tineri pianiști care interpretează poetic. Ambele variante pot fi regăsite în acest muzician, iar această ipostază este una rară.” (Le Monde de la Musique, Paris) Frank Braley s-a născut în 1968 și a început studiile de pian la vârsta de patru ani. Șase ani mai târziu a făcut… Citeşte mai mult »

Boris Brovtsyn

Vioară

duminică, 10 septembrie 16:30, Ateneul Român

Boris Brovtsyn s-a autodefinit ca unul dintre cei mai profunzi și versatili muzicieni ai generației sale. El este în continuă ascensiune în întreaga lume ca solist și muzician de cameră. Repertoriul său cuprinde peste 50 de concerte de vioară și sute de lucrări de cameră, dintre care unele au avut deja premiera. Este invitat frecvent la… Citeşte mai mult »

Marius Vlad Budoiu

Tenor

duminică, 17 septembrie 22:30, Ateneul Român

S-a născut în Cluj-Napoca, oraș în care a absolvit Liceul German, apoi Academia de Muzică. A fost îndrumat spre o carieră vocală de tatăl său, baritonul Ion Budoiu, Edith Simon şi Gheorghe Roșu. După încheierea studiilor, Marius Vlad Budoiu a activat ca solist la Opera Română din Cluj. A debutat la 21 de ani în… Citeşte mai mult »

Renaud Capuçon

Vioară

miercuri, 13 septembrie 17:00, Ateneul Român

Născut la Chambéry în 1976, Renaud Capuçon şi-a început studiile la Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris la vârsta de 14 ani, câştigând numeroase premii în timpul celor cinci ani petrecuţi acolo. După aceea, Capuçon s-a mutat la Berlin pentru a studia cu Thomas Brandis şi Isaac Stern şi i s-a decernat premiul Academiei… Citeşte mai mult »

Gautier Capuçon

Violoncel

luni, 11 septembrie 17:00, Ateneul Român

Recunoscut drept unul dintre cei mai valoroşi violocelişti ai generației sale, „o nouă stea pe firmamentul violoncelului” (Gramophone), Gautier Capuçon a fost numit „cel mai talentat nou artist” după ce a câștigat competiția franceză Victoires de la Musique (2001). Născut în Chambéry, Franța, în 1981, Gautier Capuçon avea patru ani și jumătate când a început… Citeşte mai mult »

Clara Cernat

Vioară

duminică, 17 septembrie 13:00, Sala Radio

Clara Cernat și-a făcut debutul la vârsta de 15 ani, ca solistă alături de Orchestra Simfonică din Arad. O rapidă evoluție a condus la câștigarea a cinci premii internaționale în Franța, Germania și Italia, iar apoi spre o intensă activitate solistică și numeroase înregistrări. O reprezentantă a școlii violonistice românești de mare valoare, Clara Cernat… Citeşte mai mult »