• simulare 032

  Effects of Enescu 60 – Public Live Art Fusion în Piața Colțea de la Universitate

  Adulții și copii sunt invitați să participe la un eveniment unic în timpul Festivalului George Enescu. Astfel, în Piața Colțea, pe data de 12 Septembrie 2015, va fi amplasată o sculptură – portret monumental realizat de către sculptorul Attila Simon după trăsăturile marelui compozitor. Trecătorii, copii și adulţi, vor avea posibilitatea să coloreze și să… Citeşte mai mult »

  Ştiri
 • facebook-header-c

  Festivalul în imagini – expoziții foto multimedia

  Vrei să te bucuri de atmosfera din cadrul Festivalului Enescu și în afara sălilor de spectacol? Pentru toti iubitorii muzicii clasice și ai Festivalului, dar și pentru cei curioși să vadă ce se petrece în cadrul acestuia se organizează două expoziții multimedia în Sala Cafenea a Hanului Gabroveni și la Cărturești Carusel, unde vei putea… Citeşte mai mult »

  Ştiri
 • facebook-header-c

  ”…pe note muzicale” – Ce poţi degusta în timpul Festivalului? Un Piano Burger sau o Sonată în Ton Major!

  Muzica lui Enescu transformă și localurile din București. Piano Burger, Sonata în Ton major, Strawberry Impromptu și Gingerina Allegro, Quiche Cantabile și Salata Suite chatelaine, Mango Viollin, Mellon Quartet, Rapsodie cu fructe de vară și ciocolată, sunt numai câteva din preparatele speciale pe care le-au pregătit localurile partenere din Bucureștiul Creativ pentru tine în perioada… Citeşte mai mult »

  Ştiri
 • Covrigi în formă de Cheia Sol

  Magia cuprinde tot orașul. În timpul Festivaului Enescu, la Simigeria Luca puteţi gusta covrigi în formă de Cheia Sol. Principalele locuri din Bucureşti unde se află Simingeriile Luca sunt disponibile pe site-ul  www.simigerialuca.ro.

  Ştiri
 • 10295024_728960990525370_5496423545269871897_o

  Bulevardul Artelor

  Știai că prima ediție a Festivalui Enescu a avut loc în anul 1958 și că la aceasta au participat soliști celebrii ca Yehudi Menuhin și Claudio Arrau, dar și dirijori celebrii cum ar fi Sir John Barbirolli, Carlo Felice Cillario sau Carlo Zecchi ? Sau că George Enescu visa să devină compozitor încă de la… Citeşte mai mult »

  Ştiri
 • Pianocktail 5

  Pianocktail

  În cadrul Bucureștiului Creativ, Pianocktail va da gust muzicii lui George Enescu. Pianocktail este inspirat din cartea ’’Spuma zilelor ’’, de Boris Vian.  Proiectul este, în fapt, o pianină transformată şi modificată, astfel încât să poată da gust muzicii, la propriu. Principiul de funcţionare este reprezentat de transmiterea unui impuls electric (în momentul apăsăii clapelor)… Citeşte mai mult »

  Ştiri
 • final vacaresti

  Labirintul Sonor

  O experiență inedită propusă de Parcul Natural Văcărești împreună cu studenții de la Facultatea de Urbanism   Ești pregătit să intrii într-un spațiu natural total diferit de experiența urbană cotidiană? În Piața Sfântul Anton, echipa asociației Parcul Natural Văcărești, în colaborare cu studenții și doctoranzii de la specialitatea Amenejarea și Planificarea Peisajului a Facultății de Urbanism… Citeşte mai mult »

  Ştiri
 • 6

  Litera pe Ritm – atelier de mișcare și scriere creativă

  Poţi să explorezi tehnici de mișcare contemporană pe muzica lui George Enescu! Atelierul ’’Litera pe Ritm ’’ al artistei Ana Nedelcu propune o abordare interdisciplinară: explorarea spaţiului prin tehnici de mişcare contemporană, pe muzica lui George Enescu, precum şi exprimarea senzaţiilor trăite prin tehnici de scriere creativă. Pentru participarea la atelier ai nevoie de: ţinutǎ… Citeşte mai mult »

  Ştiri
 • 21

  Flori de Muzicǎ – Cartea pentru impresii sonore

  În Pasajul de la Universitate o carte te așteaptă să îți exprimi impresiile lăsate de muzica lui Enescu! O inviație la creativtate într-o viață în viteză. Cartea sonorǎ, mare de jumătate de metru, este realizatǎ integral manual, din materiale reciclate (carton, hârtie, textile). Ana Nedelcu, creatoarea proiectului este filolog şi designer.

  Ştiri