Știri

Bilete încă disponibile! Muzica marilor compozitori Enescu, Wagner, Berg, Șostakovici, Prokofiev, Beethoven, Mahler și Haydn la Festivalul Enescu

Operele marilor compozitori Enescu, Wagner, Berg, Șostakovici, Prokofiev, Beethoven, Mahler și Haydn vor fi interpretate de Mari Orchestre din toată lumea, la ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu. Vestea foarte bună este că, dacă vă grăbiți, încă mai puteți găsi bilete la aceste concerte. Vă oferim mai multe detalii în materialul următor. 1. LONDON PHILHARMONIC ORCHESTRA Când și unde: duminică, 3 septembrie, ora… Citeşte mai mult »

Vlad Vizireanu, dirijor: „Provocarea cu care ne confruntăm este că nimeni nu crește cu atonalitatea. De la primele cântece de leagăn, suntem expuși doar la muzică tonală”

Dirijorul de origine română Vlad Vizireanu va dirija Camerata Regală la Festivalul Enescu 2017, într-un concert cu muzică contemporană care are loc în Seria Muzica Secolului XXI. Vlad Vizireanu vorbește despre provocările muzicienilor, dar și ale publicului față în față cu muzica contemporană, dar și despre ce înseamnă să fii un muzician de succes în… Citeşte mai mult »

Ceremonie de omagiere a muzicologului Viorel Cosma în Aula Palatului Cantacuzino din București

Ceremonia de omagiere a muzicologului  Viorel Cosma va avea loc joi, 17 august 2017, ora 12.00, în Aula Palatului Cantacuzino din București, Calea Victoriei 141, anunță Uniunea Muzicologilor din România.  Slujba de înmormântare este programată tot pentru 17 august, de la ora 15 la capela cimitirului Andronache. Muzicologul și profesorul Viorel Cosma s-a stins din viață marți, la… Citeşte mai mult »

Două opere cu proiecții multimedia și trei orchestre internaționale de neratat! Bilete disponibile

Așa cum v-am obișnuit, continuăm seria de recomandări de concerte la care, dacă vă grăbiți, mai puteți găsi bilete disponibile zilele acestea. Ediția 2017 a Festivalului George Enescu prezintă, în premieră absolută pentru România, două opere care vor fi însoțite de proiecții multimedia: „Damnaţiunea lui Faust”, în interpretarea Corului și Orchestrei Filarmonicii George Enescu, și „Mathis der… Citeşte mai mult »

© Cătălina Filip

ISTORIC

Festivalul a avut deschiderea oficială în data de 4 septembrie 1958, la trei ani dupa moartea lui George Enescu, marcând debutul celei mai importante manifestări muzicale internaționale găzduite de România.

află mai multe

FORUMUL COMPOZITORILOR

Șase zile de dezbateri pe teme de actualitate muzicală în cadrul unui eveniment unic, organizat în premieră: Forumul Internațional al Compozitorilor. Forumul își propune să deschidă noi perspective asupra muzicii contemporane

Vezi program
© Cătălina Filip

GEORGE ENESCU

Primul compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural universal. Un geniu. Un om liber. Un spirit modern, fără a fi modernist de dragul modei. Un om cald și generos. Un bărbat de cuvânt. Un caracter.

DESCOPERĂ

Eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

Presedintele Romaniei