Știri

Festivalul Enescu își lansează noul site ce permite vizualizarea mai rapidă a programului și a biletelor disponibile

Iubitorii de muzică clasică vor putea naviga de acum mai ușor prin programul de pe site-ul Festivalului George Enescu, pentru a-și alege evenimentele la care doresc să participe sau pentru a vedea ce bilete sunt disponibile.

Vioara în prim-plan: 5 concerte pe care să nu le ratezi la Festivalul Enescu

Vă propunem o selecție de cinci concerte ce pun vioara în prim-plan, cu soliști renumiți  și bilete încă disponibile. O parte sunt compoziții cunoscute, altele sunt chiar interpretări din compozitori contemporani care merită descoperite.

De ce Enescu este cel mai împlinit dintre noi

Începem o serie de eseuri de colecție semnate de Eugen Ciurtin, istoric al religiilor și profesor invitat al univeristăților din Paris, Roma și New Delhi. Sofisticat cunoscător al personalității lui George Enescu și fan, Eugen Ciurtin propune o perspectivă care ni-l (re)dezvăluie pe Enescu și ne pune în față o oglindă, dar și un exemplu. Veți putea citi… Citeşte mai mult »

© Cătălina Filip

ISTORIC

Festivalul a avut deschiderea oficială în data de 4 septembrie 1958, la trei ani dupa moartea lui George Enescu, marcând debutul celei mai importante manifestări muzicale internaționale găzduite de România.

află mai multe

FORUMUL COMPOZITORILOR

Șase zile de dezbateri pe teme de actualitate muzicală în cadrul unui eveniment unic, organizat în premieră: Forumul Internațional al Compozitorilor. Forumul își propune să deschidă noi perspective asupra muzicii contemporane

Vezi program
© Cătălina Filip

GEORGE ENESCU

Primul compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural universal. Un geniu. Un om liber. Un spirit modern, fără a fi modernist de dragul modei. Un om cald și generos. Un bărbat de cuvânt. Un caracter.

DESCOPERĂ

Eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președinției României

Presedintele Romaniei