Știri

Anoushka Shankar – Fluiditatea şi profunzimea nuanțelor exotice

Într-o după-amiază de toamnă, la Ateneul Român, Anoushka Shankar a pus în lumină frumusețea şi misterul Orientului. Text de Mădălina Mărgăritescu Artistă unică atât în muzica clasică indiană cât şi în world music, Anoushka Shankar şi-a cucerit auditoriul, în data de 18 septembrie, prin novatoarea manieră de abordare a sitariului. Nuanțele instrumentului indian lasă o… Citeşte mai mult »

Interviu cu soprana Kristine Opolais: „Am vrut să fiu actriță, nu cântăreață de operă”

După recitalul intens, pe alocuri punctat cu sclipiri de divă și actriță dramatică, am întâlnit în culise o Kristine Opolais încă și mai frumoasă decât pare a fi pe scenă. Artista este bine-cunoscută pentru expresivitatea ei înnăscută și aptitudinile de interpretare teatrală, lucruri care au contribuit  la succesul pe unele dintre cele mai mari scene… Citeşte mai mult »

Opera 9 – noul Oedip în viziunea a 9 tineri compozitori

Opera9: o mini-operă nouă, cu nouă scene / piese compuse de nouă (tineri) compozitori diferiţi – este al doilea eveniment desfăşurat în cadrul proiectului N-Escu, iniţiat de către compozitoarea Adina Sibianu, alături de Muzeul Naţional George Enescu. Prima concretizare a avut loc în urmă cu doi ani, tot în cadrul festivalului Enescu şi a avut… Citeşte mai mult »

Interviu cu Alexey Golovin, Vicepreședinte Grupul KMG International: “Mă declar un fan al muzicii lui George Enescu”

Alexey Golovin este Vicepreședinte Dezvoltare Corporativă și Strategie, Grupul KMG International, și responsabil de coordonarea dezvoltării strategice, a proiectelor de fuziuni și achiziții, relații publice, relațiile cu autoritățile guvernamentale și cu acționarul unic. Alexey s-a alăturat Grupului KMG International în noiembrie 2009 în calitate de Director Grup Guvernanță Corporativă. Înainte de Rompetrol, a ocupat diferite… Citeşte mai mult »

Despre înălțimi, originalitate și zone sigure- cvartetul Arcadia în Muzica Secolului XXI

Un fapt curios se petrece când unele lucruri se întîmplă mai târziu în istorie, cum este și cazul în ceea ce privește școala de compoziție românească, extrem de tânără în raport cu rudele sale europene. Text de Sabina Ulubeanu, compozitoare O rară unanimitate între muzicologi  se concretizează ușor în postulat: faptul de a porni dintr-un… Citeşte mai mult »

FORUMUL COMPOZITORILOR

Șase zile de dezbateri pe teme de actualitate muzicală în cadrul unui eveniment unic, organizat în premieră: Forumul Internațional al Compozitorilor. Forumul își propune să deschidă noi perspective asupra muzicii contemporane

Vezi program
© Cătălina Filip

GEORGE ENESCU

Primul compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural universal. Un geniu. Un om liber. Un spirit modern, fără a fi modernist de dragul modei. Un om cald și generos. Un bărbat de cuvânt. Un caracter.

DESCOPERĂ

Eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

Presedintele Romaniei